Spaghetti met verse tomaat en rucola

Zin in een lekker hoofdgerecht wat snel en makkelijk te bereiden is? Ga voor spaghetti met verse tomaat en rucola! Geschikt voor 4 personen en binnen een kwartiertje klaar.

Ingrediënten:

  • 450 g spaghetti
  • 5 rijpe tomaten, middelgroot
  • 2 handenvol verse basilicum
  • 2 handenvol verse rucola
  • 1 afgestreken theelepel gedroogde oregano of een klein handje verse oregano, gehakt
  • 1 flinke handvol zwarte of groene olijven, zonder pit
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie

Extra: 

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze:

Breng een pan gezouten water aan de kook, doe de spaghetti erbij en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de basilicum en de tomaten in stukjes. Hak de olijven in stukjes als je dit wilt. Het is natuurlijk aan jezelf om de olijven daadwerkelijk toe te voegen. Snijd de hardere stukjes van de rucola in dunne reepjes en hak de blaadjes grof. Doe alle ingrediënten met de oregano in een kom. Giet er vervolgens de balsamico en olijfolie bij en een beetje zout en peper. Proef en strooi totdat jij vindt dat het goed is.

De spaghetti zal ondertussen wel klaar zijn, dus laat die uitlekken en bewaar wat van het kookvocht. Doe de pasta met de tomaten in een kom en hussel goed. Waarschijnlijk hoef je er geen kookvocht bij te doen omdat tomaten vrij waterig zijn, maar als je de saus toch iets te dik vindt, mag het natuurlijk wel. Werk snel, omdat de warme spaghetti anders de tomaten opwarmt en zelf afkoelt. Mocht de spaghetti onverhoopt toch koud worden, dan is dat nog niet het einde van de wereld, maar dan heb je gewoon een heerlijke pastasalade!

Om de maaltijd af te maken kun je een goed glas wijn toevoegen en een lekker stuk knapperig brood.

Eet smakelijk!

(bron: www.receptenvandaag.nl, afbeelding: FoodieFredi)

Deel op Facebook Verstuur per mail