Plaatpizza met kip & feta

Het recept voor een heerlijke plaatpizza met een combinatie van spinazie, kip, champignons en feta (andere toppings zijn natuurlijk ook mogelijk). Haal de verse toppings voor de pizza, zoals kip, feta, champignons, spinazie, oregano, knoflook en olijfolie op de markten.

Ingrediënten:

  • 1 mix voor pizzabodem of zelfgemaakte pizzabodem
  • 200 gram feta
  • 1 kipfilet
  • 150 gram verse spinazie
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 200 gram tomatensaus (passata di pomodoro)
  • Peper en zout
  • 2 theelepel gedroogde oregano
  • Teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Maak de pizzabodem volgens de aanwijzingen. Bak de champignons in een pannetje totdat het meeste vocht verdwenen is. Snijd de kip in kleine stukjes en bestrooi deze met peper en zout en bak deze ook in 5 minuten goudbruin.

Pak een wat grotere pan, verhit een eetlepel olijfolie en bak de knoflook aan. Voeg de spinazie in etappes toe, totdat hij begint te slinken. Rol het pizzadeeg uit op een ingevette of met bakpapier bekleedde bakplaat en vouw de randjes wat omhoog. Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de bodem. Bestrooi met oregano en een beetje peper en zout. Schep de spinazie er op en daarna de kip en champignons. Snijd de feta in blokjes en verdeel deze als laatste over de pizza. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pizza in 25 minuten gaar.

Eetsmakelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail