Overheerlijke appeltaart! ๐Ÿ

Blaadjes vallen van de bomen, de avonden worden langer en de kachel gaat aan: het is echt herfst!ย ๐Ÿ๐Ÿ‚ En hoe lekker is het dan omย thuis te komen, met de geur van appeltaart die je tegemoet komt als je de deur opendoet? Dus ga snel naar de markt om je appels en eieren te kopen om vervolgens ook een heerlijke appeltaart te bakken met dit recept!

Ingrediรซnten
– 300 g bloem
– 175 g boter, in blokjes
– 1250 g friszure appels (bijv. goudrenetten: haal ze op de markt! ๐Ÿ˜Š)
– 200 g suiker
– 2 kleine eieren (losgeklopt)
– 50 g rozijnen
– 50 g gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
– 1 el citroensap
– 2 tl kaneel
– een klein beetje bloem, om te bestuiven
– en niet onbelangrijk: een springvorm van 24 cm doorsnee

Hoe maak je de appeltaart?

  1. Zeef de bloem boven een kom en meng er de boter, 150 gram suiker, de helft van het geklopte ei en een snufje zout door.
  2. Kneed het geheel snel tot een gelijkmatig, soepel deeg.
  3. Verpak het deeg in plastic folie en laat het zo’n 30 minuten in de koelkast liggen.
  4. Schil terwijl het deeg rust de appels, verwijder de klokhuizen en snijd alles in stukjes.
  5. Meng in een kom de appel met de rest van de suiker, de rozijnen, de abrikozen, het citroensap en de kaneel.
  6. Haal het deeg uit de koelkast en rol tweederde deel uit op je met bloem bestoven aanrecht.
  7. Vet je springvorm in en bekleed de vorm met het uitgerolde deeg.
  8. Schep de appelvulling in de vorm, druk het een beetje aan.
  9. Snijd van de rest van het deeg in smalle repen en leg deze kruislings over de taart, of maak een vlechtwerk. Voor de creatievelingen onder ons: om helemaal in de herfstsferen te blijven zou je ook blaadjes kunnen maken van het deeg en deze op de taart kunnen leggen! ๐Ÿ˜Š
  10. Bestrijk het deeg op de bovenkant met wat losgeklopt ei.
  11. Bak de taart in ca. 1 uur in het midden van de oven goudbruin, op zo’n 180 graden.
  12. Laat de taart tot lauwwarm afkoelen en verwijder de rand.

TIP: serveer je appeltaart met een lekkere dot slagroom en vanille-ijs!

 

Deel op Facebook Verstuur per mail