Linzensoep met bleekselderij, wortel, en worst (44)

Linzensoep met bleekselderij, wortel, en worst is een rijk gevulde maaltijdsoep, met gezonde peulvruchten.

Een soep waar je natuurlijk nog stokbrood of iets dergelijks bij kunt eten, maar dat hoeft niet. De soep is een beetje vergelijkbaar met de Hollandse bruine bonensoep. alleen dan met linzen.

Je kunt in plaats van worst eventueel ook wat gebakken of gekookte vlees door de soep doen.

 

Recept Linzensoep met bleekselderij, wortel, en worst

Een heerlijke volle soep.
Maaltijd Soep
Keuken Internationaal
Keyword Linzensoep met bleekselderij, wortel, en worst
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 15 Minuten
Porties 4 Personen

INGREDI√čNTEN

4 Saucijzen
4 Eetlepels Olie
3 Stengels Bleekselderij
2 Teentjes Knoflook
1 Winterwortel
500 Gram Verse soepgroenten
0,5 Eetlepel etlepel Karwijzaad
Peper en zout naar smaak
800 Gram Linzen uit pot of blik
1 liter Kippenbouillon

INSTRUCTIES

  1. De Saucijzen in stukjes snijden en in 2 eetlepels olie in 6 minuten bruin bakken.
  2. Maak de winterwortel schoon en snij deze in blokjes.
  3. Snij de stengels bleekselderij in plakjes, en maak de teentjes knoflook schoon. Snij deze fijn.
  4. In een soeppan de rest van de olie verhitten.
  5. Bak hierin de soepgroenten, de wortel, de knoflook, het karwijzaad, de peper, en eventueel zout, gedurende een minuut of 8. Wel regelmatig roeren.
  6. De linzen laten uitlekken.
  7. De worst, de bouillon, en de linzen aan het mengsel in de pan toevoegen en aan de kook brengen.
  8. Op een zacht vuur nog 5 tot 10 minuten laten koken.

Deel op Facebook Verstuur per mail