Kerst chocolademousse!

Makkelijk te bereiden en lekker voor de feestdagen? Wat wil je nou nog meer? 😉 Bij deze heerlijke chocolademousse eet je je vingers bij op! Wil je weten hoe je hem bereidt? Lees dan gauw verder!

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 3 eieren
  • 150 gram pure chocolade
  • 45 gram suiker
  • 200 ml slagroom
  • Optioneel: frambozen voor de top
  • Optioneel: pecannoten om er doorheen te scheppen

Hoe maak je het?

  1. Breek de chocolade af en laat ze au bain-marie smelten in een kom boven een pan kokend water. (Kijk hiervoor eventueel een YouTube filmpje zodat je een idee ervan krijgt.) Roer het goed door zodat het niet aanbrand.
  2. Splits de eieren. Je kan dit gemakkelijk doen op bijvoorbeeld een bord.
  3. Klop het eiwit van het ei met de helft van de suiker met de mixer totdat er stijve pieken ontstaan. Doe de slagroom in een andere beslagkom en klop ook deze helemaal stijf.
  4. Schep de gesmolten chocolade door het eidooier-suikermengsel. Doe dit door vooral niet te roeren, anders heb je het voor niets stijf geklopt! Schep het iedere keer voor zuchtig om. Spatel het door de slagroom en probeer ook dit niet te roeren! Spatel het eiwit in delen door het chocolademengsel. Nu kan je er eventueel voor kiezen om er pecannoten doorheen te scheppen.
  5. Schep alles in glazen en laat het minimal 2,5 uur in de koelkast staan voor het beste effect!
  6. Decoreer het af met eventuele frambozen.

Geniet van je heerlijke dessert en alvast fijne feestdagen gewenst!

(Omdat dit dessert rauwe eieren bevat, wees extra alert op kwetsbare zoals kinderen, ouderen, zwangere, zieken etc.)

Deel op Facebook Verstuur per mail