Bananenbrood met mango!

Bananenbrood met mango
Op zoek naar een gezond en lekker ontbijt/tussendoortje? Probeer dan eens deze heerlijke bananenbrood met zomerse stukjes mango en pecannoten. Simpel te maken, maar super gezond!

Maak het bananenbrood met de meest verse ingrediënten van de markt!

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 200 gr speltmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • snuf kaneel
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels appelmoes (zonder suiker)
  • 250 gr mango
  • 2 eetlepels pecannoten

Bereidingstijd: 15 minuten + 50 minuten oventijd
12 plakken

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de eieren, appelmoes, kaneel en bananen in stukken in een keukenmachine. Mix tot een egaal papje. Voeg het speltmeel en bakpoeder toe en roer of mix er kort doorheen. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier. Voeg hier de helft van het beslag aan toe. Verdeel de helft van de mango en alle pecan in stukjes hier over.

Giet de rest van het beslag er over en verdeel de laatste stukjes mango over de bovenzijde. Bak de mango bananencake ca. 50 minuten in de oven. Door de mango blijft hij een beetje klef. Mocht je hier niet van houden kun je hem iets langer in de oven laten.

Eetsmakelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail