Geplaatst op: 4 februari 2020

Pop-up Portretstudio op de Arnhemse Markt!

Afgelopen vrijdag 31 januari was er een pop-up portretstudio op de Arnhemse markt. De Pop-up portretstudio van fotograaf Jantien de Bruin en Rozet maakt een reis door onze prachtige stad! Op verschillende locaties, zoals de markt, het zwembad, een winkelcentrum en stadion werden verschillende voorbijgangers uitgenodigd voor een gratis professioneel portret. Op deze alledaagse plekken, waar uiteenlopende Arnhemmers elkaar ontmoeten, werden persoonlijke gezichten van de stad anno 2020 verzameld.

De serie portretten die hieruit voortkomt laat de grote verscheidenheid aan inwoners van Arnhem zien. Enkele geportretteerden worden geïnterviewd en delen via een podcast bijzondere verhalen: verhalen van nu en over het verleden, over dromen, liefde, familie, het mooiste plekje in de stad en typische Arnhemse gebruiken die doorgegeven moeten worden aan de volgende generaties. De foto’s en de verhalen zijn te zien en te horen tijdens de expositie in Rozet. In de kaders langs de trappen van Rozet wordt een aantal portretten uitvergroot getoond. In het erfgoedcentrum worden alle geportretteerde Arnhemmers geëxposeerd.

Expositie Pop-up portretstudio Arnhem:

Data: 5 maart t/m 6 april 2020

Opening: 4 maart 16u00

Locatie: Rozet, Kortestraat 16

Judith Felix heeft de activiteit vastgelegd in diverse behind the scenes foto’s. Daarnaast heeft ze ook portretfoto’s gemaakt van de personen die geportretteerd zijn door fotograaf Jantien de Bruin. Spontane foto’s, terwijl mensen aan het wachten, praten en schrijven zijn. 

Deel op Facebook Verstuur per mail