Sinds laatste markt 1x bekeken
Iberico buikspek met lekker recept
Geldig op Wk 11
Markten: Centrum (Vrijdag 07:30 - 13:00 uur), Centrum (Zaterdag 09:00 - 17:00 uur)
12.90
Marktslagerij De Groene Horizon
Omschrijving
Deze week onze Iberico buikspek in de reclame!
Bent u niet heel bekend met dit product? geen probleem want wij hebben er een heerlijk recept bij gedaan waardoor het voor u super makkelijk word!
INGREDIENTEN voor 6 personen:
* 1.3 kg varkensbuik bot en vel verwijderd. Vet ingesneden in ruitvorm.
* 2 tl olijf olie
* 1 tl witte pepers geplet
* 3 grote uien gesneden
* 2-3 heldere honing
* 2 tl gemalen komijn
* 1 rode peper zaadjes verwijderd en gehakt
INSTRUCTIES
* Verwarm de oven voor op 180 C. Leg het stuk vlees, met de vette kant boven op een rek op een bakplaat. Druppel er wat olie overheen en druk dan lichtjes de geplette pepers erop en een beetje grof zeezout. Zet in de oven voor ongeveer 1 uur. Haal uit de oven en doe wat van de vrijgekomen sappen over het vlees gieten. Kook opnieuw voor 1,5 uur, waarbij je elke 20 minuten het vlees even bedruipt.
* Doe de gesneden uien in de bakplaat onder het varken. Meng de honing samen met de komijn en de chili, kwast dit over het varken en verhoog de temperatuur dan tot 200 C. Bak nog voor een extra 30-40 minuten, af en toe bedruipen, tot het gecarameliseerd is met een goudkleurige gloed over het vlees. Zodra het gaar is haal je het uit de oven en laat het dan voor ongeveer 10-15 min rusten.
* Zodra het varken rust, verhit je het bakblik op het fornuis en voeg je twee el water toe. Dit zorgt ervoor dat alle aanbaksels van de bodem van de pan loskomen. Breng de uien op smaak met zout en peper en verdeel dan over 6 borden. Snij het varken in 6 porties en serveer bovenop de uien.
Deel op Facebook
Verstuur per mail